Over lezing: Marc Van Ranst

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

11 apr
De Klinge - OC Parochiehuis

lezing: Marc Van Ranst

“Hoestend door de chaos: Covid-19 drie jaar later”

donderdag 11 april 2024 van 14:00 uur tot 17:00 uur

COVID-19 bepaalde gedurende meer dan twee jaar een groot stuk van ons leven. Nu deze pandemie een beetje op zijn retour lijkt, is het een goed moment om even terug te blikken naar wat we geleerd hebben en vooruit te kijken naar een volgende pandemie. Het is compleet onvoorspelbaar wanneer er weer een belangrijke pandemie komt, maar de kans dat we dit een paar keer per eeuw gaan meemaken is wel reëel. Heel wat vragen, heel wat onzekerheden, maar enkele grote lijnen kristalliseren zich wel.

_DSC9189 kopie (Klein)

Een volgende pandemie heeft een grote kans om te beginnen in Azië. Daar wonen op onze planeet het grootste aantal mensen en veelal in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid. Vooral grote steden zullen als lanceerplatform fungeren bij een nieuwe pandemie.

Een nieuwe pandemie zal zich, net als bij COVID-19, razendsnel over gans de wereld verspreiden via het intensieve luchtverkeer.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Standaard € 20,00

Bob De Schutter, tel. 03 230 62 78; davidsfondsdeklinge@gmail.com 

Lucia Dhollander, tel. 0476 37 66 82; luciadhollander@hotmail.com

Labels: Mens & MaatschappijLezingActiviteitGezondheidlezingInformatieCultuurregio Waasland